La Fundació Vincle denuncia els problemes que patix l'Euroregió Mediterrània amb l'Informe EuroMedi 2020

Entre els problemes destaquen l'infrafinançament, la falta d'infraestructures i de recursos públics
La Fundació Vincle denuncia els problemes que patix l'Euroregió Mediterrània | Moviment #VullCorredor

L’Euroregió Mediterrània, formada principalment per València, Catalunya i les Illes Balears, és un dels motors econòmics d'Europa, però segons informa la Fundació Vincle es veu desatesa pel centralisme de l'Estat espanyol, motiu pel que esta fundació ha creat l'Informe EuroMedi 2020. En ell, es fa una anàlisi rigorosa d'esta situació amb la finalitat què es puguen entendre els problemes i, d'eixa forma, buscar solucions.

Este última campanya explica la falta de finançament, d'infraestructures i de recursos públics que patixen València, Catalunya i les Illes Balears per part de l'Estat espanyol. Tota esta sèrie de problemes apareixen en l''Informe EuroMedi. Anàlisi de les potencialitats de l’Euroregió Mediterrània i de les limitacions que li són imposades', editat recentment per la Fundació Vincle i que es pot trobar en les llibreries i en la seua web.

La Fundació Vincle, creada en l'any 2008, ha recopilat totes estes dades de diferents temàtiques que demostren que l'Euroregió Mediterrània està discriminada. En este vídeo es pot trobar la informació explicada detalladament, a on Josep Reyner assenyala que «el Corredor Mediterrani és un cas paradigmàtic, és una iniciativa amb un potencial de creixement evident, que arrossega durant anys molta activitat», però que no rep inversions ni atenció de l'Estat espanyol.

Des de la fundació expliquen que hauria d'haver-hi un sistema més equitatiu i que elimine este infrafinançament que patixen València, Catalunya i les Illes Balears perquè estes autonomies puguen oferir servicis públics de més qualitat. «Si a l'Euroregió Mediterrània no se l'ajuda i se li dona el que se li deu, portarà conseqüències negatives per a les seues poblacions», conclouen.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"L'estructura de vacunació del territori valencià està preparada" "La factura de la llum està a punt de canviar en Espanya"