L'OMS reconeix que no entén perquè Espanya té una incidència de coronavirus tan gran

Espanya continua sent el país europeu líder en incidència
Una dona fent-se una prova PCR | ACN

El país europeu amb més incidència de coronavirus és Espanya i l'Organització mundial de la Salut (OMS) seguix sense saber què és el que està fallant. L'organisme fa setmanes que analitza la situació en Espanya per a saber quins són els motius que la convertixen en líder d'incidència però, segons la directora del Departament de Salut Pública i Medi Ambient de l'OMS, María Naire, no han assolit cap determinació.

Actualment, Espanya té les mesures «més restrictives» i, a demés, és dels pocs països a on l'ús de mascareta és completament obligatori en tots els espais, a diferència d'altres a on les normes són «més relaxades».

S'ha analitzat el comportament de la població

Per tal de tindre en compte tots els aspectes, Neira ha explicat que s'ha analitzat el comportament de la població espanyola durant la pandèmia i s'ha arribat a la conclusió de què ni el contagi intrafamiliar ni el comportament dels jóvens «justifica» el gran nombre de contagis que se seguixen produint en el país diàriament.

Si bé és cert que «hi ha hagut una relaxació dels jóvens i les festes, no es justifica tota la situació que està travessant el país actualment, ja que en Itàlia els jóvens també han fet festes i en França, i, fins i tot, en Suïssa». No obstant això, ha destacat la importància de conscienciar els ciutadans i analitzar la situació de l'Atenció Primària per a detectar les debilitats existents i poder corregir-les.

Neira també ha explicat que «és necessari revisar el pla de detecció, rastreig de contactes, aïllament i quarantena i assegurar-nos de què existix un seguiment d'estos. Si falten rastrejadors, se n'hauran de posar més i s'haurà de corregir allò que faça falta».

Cinc pilars bàsics per a frenar l'expansió de la Covid-19

María Neira ha reconegut en les seues declaracions que existixen cinc pilars bàsics que han demostrat la seua eficàcia a l'hora de posar fre a l'expansió del virus. I ha insistit que estos són: netejar-se les mans freqüentment, ventilar els espais tancats, tractar adequadament els pacients amb coronavirus als centres mèdics, tindre persones expertes que puguen interpretar els virus i donar instruccions clares per a generar confiança. És per això que ha afegit que «invertir en ells (en sanitaris) és una inversió molt eficaç».

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Novetats d'última hora sobre l'estat de salut de Trump: Confusió sobre l'últim vídeo" "Vídeo: 53.000 banderes d'Espanya en la platja de la Patacona"