Ana Vela Rubio, la dona més major d'Europa, mor als 116 anys a Barcelona

L'espanyol Francisco Núñez Olivera, amb 113 anys, és l'home més longeu del món
Ana Vela Rubio, amb 110 anys, al costat d'un xiquet | 110 club

 

Ha mort als 116 anys Ana Vela Rubio, la dona més longeva d'Europa. Va néixer el 29 d'octubre del 1901 a Puente Genil, a Còrdova, i des de feia uns anys, vivia a la residència La Verneda, a Barcelona. Hi va començar a anar, al Centre de Dia, quan tenia 103 anys i el 28 d'abril d'este any, encara amb 115 anys, esdevenia la dona més major de tot el continent i la quarta del món.

Per celebrar l'efemèride, l'aleshores consellera d'Afers Socials, Dolors Bassa, li va retre un homenatge visitant-la a la residència. La cerimònia de comiat per la difunta se celebrarà a l'oratori del tanatori de Sancho de Ávila el diumenge a les 13.50 h. La vetlla serà demà a partir de les 15.50 h.

Ana Vela Rubio era la tercera persona viva més anciana del món, i primera d'Europa des que el passat 15 d'abril morira, als 117 anys, la italiana Emma Morano, segons el Grup d'Investigació Gerontològica, que elabora un rànquing de supercentenaris. Només dos dones japoneses superen en edat a Ana Vela.

L'home més longeu del món

Francisco Núñez Olivera, amb 113 anys, és l'home més longeu del món, un extremeny que viu a Badajoz, amb la seua filla Antonia, de 82 anys. Segons informen, Francisco no té ni rastre de colesterol ni problemes amb la pressió arterial. El seu secret, segons afirma, és el treball sense estrès i l'aire pur del poble.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Aparatós accident a l'A-38 a València" "LA POLICIA AVISA: El rumor del pàrquing a Espanya que no t'has de creure"