Carlos Fabra processat per amagar patrimoni per no pagar a hisenda

L'exdirigent del PP hi ha de més d'un milió d'euros de la multa d'1,3 milions que se li va imposar el 2013 per quatre fraus fiscals

El jutjat número 4 de Castelló ha dictat el processament de l'expresident de la Diputació de Castelló i del PP provincial, Carlos Fabra, per indicis de poder haver comés "presumptes delictes de frustració de l'execució de la sentència que el va condemnar per quatre fraus fiscals", a més de suborn i blanqueig de capitals.

El jutge processa també per suborn als empresaris Fernando Roig y Enric Gimeno per la seua participació en la trama dissenyada per Fabra, que va implicar a més a diversos membres de la seua família.

Cal recordar que l'expresident de la Diputació Provincial hi ha més d'un milió d'euros de la multa d'1,3 milions d'euros que se li va imposar el 2013 per quatre fraus fiscals.

Entre ells i segons les dades recopilades per la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (Udef), la Fiscalia anticorrupció sostenia que Fabra va rebre, entre 2010 i 2016, una dotzena de "préstecs personals" procedents d'empresaris i polítics.

La quantia total supera els 3,5 milions d'euros, encara que només consta la devolució de 570.000. La majoria no han estat retornats ni reclamats i, segons el parer de la Fiscalia Anticorrupció, són realment "donacions en consideració dels seus càrrecs i per la seua influència política".

D'altra banda, i segons recull un rotatiu d'àmbit nacional, a més dels préstecs, Anticorrupció destaca el maneig de 2,6 milions d'euros en diners en efectiu que, segons assenyala, ha manejat Fabra entre 2007 i 2017 i que, al seu judici, té un origen il·lícit.

A més d'això, la Fiscalia assenyala els abonaments bruts de l'activitat bancària de Fabra i el seu entorn (família i societats vinculades), que van ascendir de 26 milions d'euros, quantitats. Diners de què no es va saldar cap dels seus deutes tributaris i judicials que, el setembre de 2020, ascendien a 1.031.457 euros.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

"La decisió del jurat sobre el policia que va posar fi a la vida de George Floyd" "Alberto, el jove que es va menjar la seua mare, demana una cosa: «Que m'hi porten»"