Telegram info@valenciadiari.com

E-Mail: info@valenciadiari.com

El judici a 'La Manada' recorda a l'assassinat de Nagore Laffage en els sanfermins de 2008

La jove va ser violada i assassinada després de negar-se a mantindre relacions sexuals
Leer en español
'La Manada' | Cedida

 

El cas de la violació de 'La Manada' a una jove durant els Sanfermins de 2016 està causant que s'òbriga un debat sobre les víctimes. En este sentit, el suport o la culpabilització cap a la jove ha provocat que milions de persones estiguen atentes a saber sobre el desenllaç dels esdeveniments.

  

  

  

  

Li va trencar la roba, la va agredir sexualment i la va acabar matant.

Culpabilització de les víctimes

No obstant açò, igual que en el cas de 'La Manada', la culpabilització de la víctima també va estar present. Durant el judici la mare de Laffage va haver de respondre si la seua filla era molt 'ligona' o per les relacions que havia tingut. Igual que ara, els moviments feministes es van mobilitzar per a allunyar els intents de tirar la culpa a la víctima.

 

Moviments feministes es mobilitzaren per a desculpabilitzar a Nagore| Cedida

 

En eixe cas, Yllanes va ser condemnat per homicidi en lloc d'assassinat, en considerar el jurat popular que no existia alevosia. Actualment, solament acudix a presó per a dormir després d'haver complit 8 anys i 11 mesos de condemna dels 12 anys i mig als quals va ser condemnat. Caldrà vore si finalment 'La Manada' acaba sent condemnada per violació o si, per contra, ixen indemnes d'una agressió sexual en la qual no va haver consentiment de paraula de la víctima.

 

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram