La Policia investiga si sis gats foren enverinats a Almenara

Se sospitava des del principi que podien ser morts intencionades

La Policia Local d'Almenara, a la Plana Baixa ha obert una investigació sobre el que sembla un nou cas de maltractament animal. Es busca esbrinar si la mort de sis gats trobats prop del carrer Convent han sigut enverinaments o no, encara que les primeres hipòtesis apunten a això. La investigació s'ha iniciat arran del descobriment dels exemplars morts en circumstàncies sospitoses. S'analitzen ara les causes de la mort dels animals des d'un centre veterinari, on estan procedint a examinar algun dels mateixos per a verificar si les morts són intencionades, ja que és estranya l'acumulació de les morts en pocs dies.

Des de la Policia, apel·len també a la col·laboració ciutadana per a descobrir les causes i trobar quin individu o individus estan involucrats. Recorden que l'article 337 del Codi Penal castiga el maltractament animal i en el punt tercer es confirma que si arribara a causar la mort de l'animal s'imposarà una pena de sis a 18 mesos de presó. L'Ajuntament d'Almenara i l'Associació Adaana tenen un acord de col·laboració amb, l'objectiu de dur a terme cert control de les colònies felines que puguen existir amb persones voluntàries que puguen ajudar a través del programa CES (captura, esterilització i soltada de l'animal). Encara que des de l'associació s'han realitzat ja esterilitzacions en els últims dos anys, la proliferació de les colònies ha obligat a portar una intervenció de caràcter municipal. Així s'autoritza als voluntaris en les tasques d'alimentació, captura, esterilització, control i cens.

Una veïna de Benicàssim ja va sofrir les conseqüències dels enverinaments al menjar la seua gossa una salsitxa amb raticida. La gossa es va posar malalta i va ser portada al veterinari d'urgència, al sospitar que l'aliment que havia ingerit portava alguna substància tòxica. Allí els experts van examinar la mostra i li van indicar que podia tractar-se de verí per a rates. La gossa va ser injectada amb morfina per tal que vomitara i una vegada ho va fer, es va observar una pols rosa, que era el raticida. En el cas dels gats, més tard es podrà esbrinar quin ha sigut el verí que els ha causat la mort.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

"Detingut un jove per agredir el metge que atenia al seu iaio en l'hospital de Manises" "Troben a la dona de 91 anys que va desaparéixer ahir a Alacant"