Un tatuatge de John McAfee alça teories conspiratives sobre la seua mort

McAfee ha sigut trobat mort en la seua cel·la en una presó de Barcelona

John McAfee, creador de l'antivirus McAfee, ha sigut trobat mort en la cel·la que ocupava en el mòdul 1 del Centre Penitenciari de Brians 2. Tenia 75 anys i este mateix matí l'Audiència Nacional havia donat llum verda per a extradir-ho als Estats Units.


Segons va informar el Departament de Justícia català, els professionals de vigilància i els serveis mèdics han intervingut per a intentar reanimar-ho, però els facultatius únicament han pogut certificar la seua mort: "La comitiva judicial s'ha desplaçat el centre penitenciari i investiga les causes del decés. Tot apunta al fet que podria tractar-se d'una mort per suïcidi".


Presó preventiva
El multimilionari va ser arrestat a l'octubre en l'aeroport del Prat quan es disposava a agafar un vol a Istanbul. Des d'eixe moment, es trobava a la presó preventiva, ja que el jutge va rebutjar la seua última petició de llibertat en considerar que el "risc de fugida continua sent evident i no té cap signe apreciable d'arrelament".


Estava acusat de suposada evasió d'impostos en haver ocultat presumptament elevades quantitats de diners entre 2016 i 2018. Durant la vista d'extradició, l'empresari va assegurar haver pagat "milions de dòlars en impostos", a més d'afirmar que patia una persecució política per haver denunciat corrupció en l'agència tributària. Es calcula que el seu deute amb el fisc als Estats Units s'elevava a més de quatre milions de dòlars.


Pioner

McAfee va ser un dels primers programadors a dissenyar un antivirus i desenvolupar un escàner de virus informàtic. Ho va fer mentre transcorria la seua etapa laboral en l'empresa aeroespacial Lockheed.


En 1989 va decidir fundar l'empresa d'antivirus McAffee Associates, que posteriorment es va denominar en l'actual McAfee. I en 2010 va posar en marxa un nou projecte centrat en la bioseguretat, esta vegada al capdavant de la companyia QuorumEx, la seu de la qual estava radicada a Belize.


Les teories conspiratives sobre la seua vida

 


En vida, John McAfee va comentar i va fer coses que han encoratjat diferents teories conspiratives ara que ha mort en estranyes circumstàncies en una presó catalana. Un dels punts en els quals més s'ha incidit ha sigut el seu tatuatge al braç dret.

Ací, el famós programador i fundador de l'antivirus homònim s'havia tatuat la paraula $WHACKD. Segons els usuaris de Twitter és una referència i advertiment que corria perill d'assassinat i volien fer-ho veure com a suïcidi.


Estos missatges eren de 2019, quan encara no estava pres El text que llavors va acompanyar la fotografia pujada deia “Si em suïcide, no ho vaig fer. Estava boig. Revisa el meu braç dret”. El mes d'octubre passat de 2020, McAfee va ser detingut en l'aeroport del Prat a Barcelona i ara ha sigut trobat mort en la seua cel·la en la qual s'ha parlat de suïcidi.


El 15 d'octubre de 2020 va escriure “Estic content ací. Tinc amics. El menjar és bon. Tot està bé. Sàpia que, si em penge, a l'Epstein, no serà culpa meua”. Esta classe de missatge han revolucionat les xarxes socials.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

"Detinguda una cuidadora per estafar a la septuagenària que estava a càrrec seu" "Sostrauen 125.000 kg de cítrics i 163.000 kg de caquis a la Ribera Alta i Baixa"