Lleó vol separar-se de Castella

Lleó, Salamanca i Zamora formarien part de la nova Regió Lleonesa
Unes 300 persones s'han reunit en la plaça a on es feia el ple per a reclamar la separació de Castella | EP

Nova petició d’independència en Espanya. Però, en esta ocasió, no es tracta de Catalunya, sinó de Lleó: el seu Ajuntament ha enviat este divendres una petició a les Corts de Castella i Lleó i a les Corts Generals de l’Estat per separar-se de Castella.

Esta moció s’ha presentat «acollint-se en el dret a la constitució com a comunitat autònoma de la Regió Lleonesa». Esta nova regió estaria formada per Lleó, Zamora i Salamanca.  A la petició li han donat suport els partits d’Unión del Pueblo Leonés (UPL), PSOE i Podemos. Per altra banda, la moció ha estat rebutjada per PP i Ciutadans.

«Els números no presenten cap dubte»

El portaveu d’UPL, Eduardo López Sendino, ha defensat esta decisió: «Castella i Lleó es va constituir tot i l’oposició del poble, ajuntaments, diputacions i institucions lleoneses, aplicant la 'dedocràcia' de Martín Villa, que va obligar a la Regió Lleonesa a formar part d’una comunitat absolutament artificial».

Per altra banda, ha volgut aclarir que «no té res en contra dels castellans», però «els números no representen cap dubte». Ha assenyalat la taxa d’atur de la regió i la pèrdua poblacional que s'ha produït en Lleó des de l’any 1983, molt contrària al creixement de Valladolid.

Creuen que servirà per a millorar la qualitat de vida

L’alcalde socialista José Antonio Díez ha defensat la moció argumentant «un sentiment total de la ciutadania de no pertinença a Castella i Lleó» i creu que este canvi servirà per a «millorar la qualitat de vida i el posicionament de Lleó i els seus habitants».

Unes 300 persones s’han concentrat a les portes de la plaça de San Marcelo, a on s'estava celebrant el ple, per a reclamar la ruptura amb Castella. La reunió ha durat dos hores i els manifestants han cridat consignes que cridaven al trencament del territori.

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Metrovalencia oferirà servici la Nit de Cap d'Any" "Talls de llum esta setmana en tres localitats alacantines"